מתכונים

קהיצ’רי Khichery – חומרים (לסועד אחד)

קיצ’רי היא מנה איורוודית בסיסית המכילה את כל אבות המזון. מצוינת לניקוי, קלה לעיכול ומאד מזינה.

חומרים

רבע כוס אורז בסמטי לבן

רבע כוס מאש ירוק  *מושרה לילה (או 3 שעות) או מונג דאל (מש קלוף)

1/4 1 כוסות מים חמים

1 כפית גי או שמן זית

ירקות שונים, על פי רצונך או על פי המומלץ.


תבלינים  (על פי המומלץ)

עלה דפנה, מלח לפי הטעם, כורכום, כמון, מעט הל, מעט אגוז מוסקט, שמיר, כוסברה.

אופן ההכנה

שוטפים את הקטניות והאורז.

מחממים את הגי/שמן בסיר מוסיפים את התבלינים, מטגנים כחצי דקה בלבד, מוסיפים את גרגירי האורז והדאל השטופים ואת הירקות, מטגנים את התערובת במשך כ- 2-3 דקות נוספות תוך כדי בחישה, מוסיפים לסיר בזהירות את המים החמים והמלח ומביאים לידי רתיחה. מכסים את הסיר היטב ומבשלים על גבי להבה נמוכה עד שכל המים נספגים.

מאש מושרה כראוי הוא רך מספיק כך שניתן לנגיסה*

 ניתן להשתמש ביותר מים ולקבל מרק – יותר קל לעיכול* 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*