ירידה במשקל מעסיקה ×× ×©×™× ×¨×‘×™×.. ×™×©× ×Ÿ ×ין ספור שיטות, כמוסות, ×בקות, ×˜×›× ×™×§×•×ª וכל ×ž×™× ×™ ×©×˜×™×§×™× ×©×¢×•×–×¨×™× ×œ×”×•×¨×™×“ ת×בון, לשרוף קלוריות ×œ×œ× ×ž×מץ ועוד המצ×ות כיד הדמיון הטובה. ×œ×œ× ×¡×¤×§ – ההמלצה ×”×™× ×œ×¢×©×•×ª ×ת מה שעובד לכל ×חד..
ב×יורוודה, ×©×”×™× ×¨×¤×•××” הודית בת למעלה מ-5,000 ×©× ×”, ×œ× ×¢×•×©×™× ×“×™×טות.. ליבה של הרפו××” ההודית עוסקת ×‘×ª×–×•× ×” ששורשה מתחיל ×‘×”×‘× ×” של מערכת העיכול.
מערכת העיכול ומעגל ×”×ימה
משקל עודף בר××™×” ×יורוודית קשור ×œ×’×•×¨×ž×™× ×¨×‘×™×. ×’× × ×¤×©×™×™× ×•×’× ×’×•×¤× ×™×™×. כדי לשמור על משקל תקין יש לטפל ×‘×©× ×™ ×”××¡×¤×§×˜×™× ×”×לו.
במישור ×”×’×•×¤× ×™: גוף המכיל כמויות שומן רבות סובל מחסימות ×§×˜× ×•×ª בכלי ד×, ×שר ×ž×•× ×¢×•×ª ממזון להגיע לכל הרקמות בגוף. הרקמות ×©×œ× × ×™×–×•× ×•×ª כר×וי מ×ותתות למח על מצב של ××™ ×ספקת ×× ×¨×’×™×”. המח בתגובה מפעיל ×ת ×ž× ×’× ×•×Ÿ הרעב של מערכת העיכול וזהו מעגל ×ימה: ××•×›×œ×™× ×¢×•×“ ועוד ועדין קיימת תחושת רעב מכיוון ×©×œ× ×›×œ הרקמות מקבלות ×”×–× ×” ר×ויה.
טיפול ×יורוודי מעמיק יכלול × ×™×§×•×™ כללי שיסיר חסימות ×לו, ישפר ×ת ×”×”×–× ×” לכל הרקמות בגוף וכתוצ××” מכך יורדת תחושת הרעב ופוחת הצורך במתוק.. (שמעתי ×œ× ×¤×¢× ×ž×ž×˜×•×¤×œ×™× ×©×–×” מ×וד מוזר ×©×œ× ×‘× ×œ×”× ×ž×ª×•×§ כמו פע×..)
×ž×˜×•×¤×œ×™× ×©×œ×™, ×”×ž×’×™×¢×™× ×ליי מסיבות ×ž×’×•×•× ×•×ª, ×¦×•×¢×“×™× ×‘×”×™×¡×•×¡ ×ל תוך ×¢×•×œ× ×”×יורוודה. ×¨×•×‘× ×ž×ª×—×™×œ×™× ×‘×ž×¡×¤×¨ ×¦×¢×“×™× ×§×˜× ×™×, ×—×œ×§× ×¡×¤×§× ×™× ×•×—×œ×§× × ×•×˜×œ×™× ×¢×œ ×¢×¦×ž× Â ×‘×©×ž×—×” ×•×”× ××” ×ת ×ורך ×”×—×™×™× ×”×יורוודי הכולל ×©×™× ×•×™ ×ª×–×•× ×ª×™ מקיף ו×ורח ×—×™×™× ×ž×ª××™×.
×–×” × ×›×•×Ÿ שבטיפול ×יורוודי, ×ž×ª×ž×§×“×™× ×‘× ×™×§×•×™×™ גוף ×ž×¢×ž×™×§×™× ×•×‘×˜×™×¤×•×œ ×‘×¡×™×ž×¤×˜×•×ž×™× ×ž×¡×•×™×ž×™× ×ו מחלות. ×ך ברגע שמ××ž×¦×™× ×ל ×ורח ×”×—×™×™× ×ž×¡×¤×¨ ×¢×§×¨×•× ×•×ª ×‘×¡×™×¡×™×™× – הגוף מתחיל להפרד ×ž×§×™×œ×•×’×¨×ž×™× ×¢×•×“×¤×™×.
×× ×™ רו××” ×ת ×–×” כל הזמן בעבודתי. ×’× ×× ×™ ירדתי כך במשקל, ×‘×ž×ª×™× ×•×ª, ×œ×œ× ×ž×מץ ×•×‘×”× ××” מרובה.
ריכזתי ×¢×‘×•×¨×›× 10 ×˜×™×¤×™× ×œ×™×¨×™×“×” במשקל – בהצלחה.
העקרון הכללי ×”×•× ×œ×ª×ž×•×š במערכת העיכול. כשמערכת העיכול ×ª×§×™× ×” ועובדת כר×וי, ×× ×• ×ž×¤×¨×§×™× ×˜×•×‘ יותר ×ת המזון ובעקבות ×–×”, ×¡×•×¤×’×™× ×™×•×ª×¨ ×•×™×˜×ž×™× ×™× ×•×בות מזון ×•×ž×ž×–×¢×¨×™× ×ת כמות ×””פסולת ×”×œ× ×ž×¢×•×›×œ×ª”. מזון ×œ× ×ž×¢×•×›×œ כר×וי יכול ×œ×’×¨×•× ×œ×¡×™×ž×¤×˜×•×ž×™× ×§×œ×™× ×›×ž×• ×’×–×™×, שלשולי×, עצירות. ×ך ל×ורח זמן – יכולות להווצר חסימות ×§×˜× ×•×ª ×ו גדולות שהן הסיבה להופעת ×¡×™×ž×¤×˜×•×ž×™× ×¨×¦×™× ×™×™× ×•×—×ž×•×¨×™× ×™×•×ª×¨. ככל ×©×”× ×–×§ מצטבר, כך × ×“×¨×©×ª יותר עבודת × ×™×§×•×™ של הגוף בטיפול.
×‘× ×•×¡×£, המזון ×”×•× ××‘× ×™ ×”×‘× ×™×Ÿ של הגוף. ×›×שר יש עיכול וספיגה ×˜×•×‘×™× – ×× ×• × ×”× ×™× ×ž×‘× ×™×ª רקמות טובה, גוף ×—×™×•× ×™ וקליל ו×× ×¨×’×™×” ×–×ž×™× ×”. קל מ×וד להכביד על המערכת הזו. לכן חשוב להבין ×ת תפקודה ולתמוך בה.
שמירה על ×¢×§×¨×•× ×•×ª ×לו תשפר ×ת העיכול, הספיגה, ×‘× ×™×™×ª הרקמות, חיזוק המערכת ×”×—×™×¡×•× ×™×ª ועל הדרך ×ª×’×¨×•× ×œ×™×¨×™×“×” במשקל:
1. ×”×—×•×©×™× ×ž×©×ª×ª×¤×™× ×‘×—×’×™×’×”
מערכת העיכול מתחילה כבר ×‘×—×•×©×™× ×©×œ× ×•  – מדברי×/ רו××™× / ×ž×¨×™×—×™× ×ž×–×•×Ÿ וכבר × ×¤×ª×— הת×בון.. לכן חשוב ביותר שה×רוחה תהיה יפה, תוגש ×‘×›×œ×™× × ×¢×™×, תהיה עשירה ×‘×¦×‘×¢×™× ×•×‘×˜×¢×ž×™×. כשיש ת×בון, הגוף × ×ž×¦× ×‘×ž×¦×‘ ×©×”×•× ×ž×•×›×Ÿ להתרכז במזון ולעכל ×ותו כר×וי. לכן חשוב שהמזון ×™×”×™×” יפה, מזמין, מריח טוב, שבושל ב×הבה.
2.  מתי ל×כול? דרגות רעב
בחן ×ת עצמך ×œ×¤× ×™ כל ×רוחה. יש ל×כול כש×× ×—× ×• בדרגת רעב 2-3. ×•×œ×¡×™×™× ×ת ×”×רוחה בדרגת שובע 6-7. ×›×שר ×× ×—× ×• מ×וד ×¨×¢×‘×™× ×× ×• ××•×›×œ×™× ×¢× ×”×¢×™× ×™×™×, בד”×› בכמות גדולה יותר ממה שהגוף זקוק. כמו-כן ×™×©× ×• סטרס בגוף בזמן ×”×כילה. סטרס, מוריד ×ת יכולת העיכול והספיגה של המזון ×•×¤×•×’× ×‘×יכויות ש×× ×• ×ž×§×‘×œ×™× ×ž×”×ž×–×•×Ÿ.
דרגות רעב ושובע:
-   0-1  רעב קשה
-   2-3  ת×בון ברי×
-   3-5  דרגות ×‘×™× ×™×™× – ×ין רעב ו×ין שובע
-   6-7  שובע × ×¢×™×
-   8-10 שובע מעיק
3. התחל במת×בן
במיוחד ×›×©× ×ž×¦××™× ×‘×“×¨×’×ª רעב כבד. ×כילת מת×בן מתוק כמה דקות ×œ×¤× ×™ ×”×וכל גורמת לתחושת סיפוק מיידית ובהמשך מורידה ×ת החשק לטרוף כמויות גדולות, המתוק מרגיע מתח ×©× ×•×‘×¢ מרעב ובכלל. ×פשר ל×כול תמר, מעט חלווה, ×פילו קובית שוקולד ×œ×ž×›×•×¨×™× – ×חת!. לשתות מעט וב×וירה × ×™× ×•×—×” לגשת ל×רוחה.
4. שילוב ×ž×–×•× ×•×ª
×רוחה מרכזית – ×רוחת ×”×¦×”×¨×™× ×”×™× ×” ×”×רוחה הגדולה של ×”×™×•× ×•×”×™× ×¦×¨×™×›×” לכלול ×ת כל ×בות המזון: ירקות 30%-50%, פחממות / ×“×’× ×™× (×ורז, בורגול, חיטה, פסטה, ×§×™× ×•××”) 40%-60%, ×—×œ×‘×•× ×™× (×§×˜× ×™×•×ª, בשר, דגי×) 10%-20%, מעט ×©×•×ž× ×™× (שמן זית, ×בוקדו, ×˜×—×™× ×”) והרבה ×ª×‘×œ×™× ×™×.
×רוחת הערב –  ×רוחה קלה, ל×כול לפחות 3 שעות ×œ×¤× ×™ ×©×”×•×œ×›×™× ×œ×™×©×•×Ÿ. מורכבת מפחמימות וירקות. ×œ×”×ž× ×¢ ×ž×—×œ×‘×•× ×™× ×‘×©×¢×•×ª הערב. ×œ×—×‘×•× ×™× ×–×ž×Ÿ עיכול רב. ×›×©×”×•×œ×›×™× ×œ×™×©×•×Ÿ מערכת העיכול עובדת ל×ט מ×וד ובחוסר יעילות ולכן יש ×œ×”×ž× ×¢ ×ž×ž×–×•× ×•×ª שזמן ×¢×™×›×•×œ× ×רוך.
5. × ×•×–×œ×™× ×•×ž×•×¦×§×™×
כדי לעכל טוב ×ת המזון, כד××™ לשמור על יחס של חצי × ×•×–×œ×™×, חצי ×וכל מוצק. ×× ××ª× ××•×›×œ×™× ×רוחה יבשה כגון כריך, ××–× ×• ×–×ת ×¢× ×©×ª×™×” חמה במקביל. מערכת העיכול ×”×™× ×¦×™× ×•×§ פתלתל – כדי הש×וכל יעבור בה בקלות עליו להיות × ×•×–×œ×™ מעט (ממש כמו ××™× ×¡×˜×œ×¦×™×”)
6. כמות
×”×יורוודה מודדת כמות בשיטה מ×ד חכמה ו×ישית. ×ž× ×ª ×רוחה צריך להיות 1 ×× ×’×•×œ×™: מידה ×ישית ×©× ×•×¦×¨×ª בצירוף כפות ×”×™×“×™×™× ×œ×§×¢×¨×”.  זו הכמות המומלצת ל××“× ×œ×רוחה.
כמות זו מספקת, מת×ימה לגודל הקיבה ×©×œ× ×•. על ×ž× ×ª לעמוד בכמות זו יש ל×כול  ל×ט. ממש להתרגל ×œ×”× ×™×— ×ת ×”×¡×›×•× ×¢×œ השולחן בין ביס לביס ×•×œ× ×©×•×.
7. שימוש ×‘×ª×‘×œ×™× ×™×:
סיבת השימוש ×‘×ª×‘×œ×™× ×™× ×”×™×ª×” רפו×ית. כל ×”×ª×‘×œ×™× ×™× ×”×™× × ×¦×ž×—×™ ×ž×¨×¤× ×•×œ×›×œ תבלין יש סגולות משלו. ×ך ×œ×›×•×œ× ×™×© ×יכות משותפת של “הדלקת העיכול”. הוספת מגוון של ×ª×‘×œ×™× ×™× ×œ×ž×–×•×Ÿ תשפר ×ת טעמו, ותעזור לספיגתו. ×חד ×”×ª×‘×œ×™× ×™× ×”×ž×•×ž×œ×¦×™× ×œ×©×™×ž×•×© יומיומי ×”×™× ×• ×’’×™× ×’’ר המעורר ×ת הת×בון ומחזק ×ת המערכת ×”×—×™×¡×•× ×™×ª ×ª×‘×œ×™× ×™× × ×•×¡×¤×™× ×ž×•×ž×œ×¦×™×: ×§×™× ×ž×•×Ÿ, הל, שומר, חלתית, כורכו×, כמון, ציפורן, מלח סלעי×, פלפל שחור, זרעי חרדל, זרעי כוסברה, זרעי כמון. ועוד ככל העולה על רוחכ×.
8. שתיה חמה
×ין ×–×” סוד שמומלץ ×œ×”×ž× ×¢ ממשק×ות ממותקי×, ×ž×•×’×–×™× ×•×ž×©×§×ות די×ט. ב×יורוודה ×ž×ž×œ×™×¦×™× ×œ×©×ª×•×ª ×—× ×‘×ž× ×•×ª ×§×˜× ×•×ª במשך כל היו×. ×”×—×•× ×¢×•×–×¨ לשריפת ×©×•×ž× ×™× (כמו לשטוף מחבת ×©×•×ž× ×™×ª..) ושתיה של ×ž×™× ×—×ž×™× ×ו חליטה עוזרת לגוף לסלק פסולת ולהפטר ×ž×©×•×ž× ×™× ×ª×§×•×¢×™×.
 9. מזון מבושל
מערכת העיכול עובדת על פירוק ב×מצעות ×—×•× ×•×œ×›×Ÿ כש××•×›×œ×™× ×וכל ×—×, הרבה יותר קל לגוף לעכל ×ת המזון. מערכת העיכול מת×מצת פחות מה שמבטיח עיכול טוב יותר ובהמשך ספיגה טובה יותר של ×”× ×•×™×˜×¨×™×™× ×˜×™× (×בות המזון), מזון ×—× ×ž×¡×¤×§ ×•×’×•×¨× ×ª×—×•×©×ª סיפוק ושובע.
10. פעילות ×’×•×¤× ×™×ª
פעילות ×’×•×¤× ×™×ª ממריצה ×ת הגוף, מסייעת לחילוף חומרי×, לשיפור על תפקודי הגוף ×•×‘×™× ×”× ×ž×¢×¨×›×ª העיכול. ל×חר ×”×רוחה מומלץ לצעוד 100 ×¦×¢×“×™× ×•×‘×©×•× ×ž×§×¨×” ×œ× ×œ×œ×›×ª לישון! × ×¦×œ×• כל דרך ×פשרית ×œ× ×•×¢ במהלך היו×. עליה ברגל ×‘×ž×§×•× ×ž×¢×œ×™×ª, הליכה ×‘×ž×§×•× ×›×œ×™ תחבורה ×ž×ž×•× ×¢, × ×¡×™×¢×” על ××•×¤× ×™×™×, מתיחות. ×œ×”×›× ×™×¡ ×ת הפעילות ×”×’×•×¤× ×™×ª “על הדרך” ולבחור בכל מה ×©×’×•×¨× ×œ× ×• לזוז ו×× ×—× ×• ××•×”×‘×™× ×œ×¢×©×•×ª.